Karin Lecarpentier

Lecarpentier communicatie ontwerp ontwikkelt visuele communicatiemiddelen, zoals logo’s, huisstijlen, brochures en websites, op menselijke maat. Ik help bedrijven en organisaties hun identiteit vorm te geven en hun boodschap uit te dragen met in het bijzonder aandacht voor de achtergronden en beweegredenen van mensen.

Waar staat jouw organisatie voor? Wie is jouw doelgroep? Wat wil je communiceren? Om de vraagstelling helder te krijgen stel ik mijn opdrachtgevers veel vragen en luister ik goed naar de antwoorden.

Wat beweegt de ontvangers van jouw boodschap? En welke rol spelen jouw communicatiemiddelen in hun gedrag? Door naast mijn werk als ontwerper psychologie te studeren leer ik meer over menselijk gedrag, visuele waarnemingsprocessen en communicatie. Met kennis van psychologische processen kunnen ontwerpen niet alleen visueel aantrekkelijk, maar wellicht ook effectiever worden gemaakt.

Omdat je met elkaar verder komt dan in je eentje werk ik altijd nauw samen met mijn opdrachtgevers en professionele leveranciers. Als het mogelijk is betrek ik het liefst ook mensen uit de doelgroep bij het ontwerpen. Creativiteit is namelijk niet alleen voorbehouden aan mij als ontwerper, maar ook volop in en rondom jouw organisatie te vinden.

Aan het opzetten of verbeteren van jouw visuele communicatie hoeft niet altijd een hoogdravend marketingplan vooraf te gaan. Ik houd zaken graag eenvoudig en vind het een uitdaging om ontwerpen zo helder en praktisch mogelijk te maken.

Het maakt mij blij om mensen te zien groeien en bloeien. Ik werk dan ook graag voor organisaties die op hun beurt andere mensen helpen zich te ontwikkelen of gezond te worden of blijven, zoals organisaties in de gezondheidszorg en educatieve instellingen.

Is jouw visuele communicatie al op menselijke maat?

karinlecarpentier