over mij

Niets mooier dan de raderen die schuilgaan achter een paar enthousiaste kinderogen volop te zien draaien tijdens het ontdekken van iets nieuws. Of twee hulpeloze kinderogen die hun gloed weer terugkrijgen als hun vastgelopen eigenaar weer op weg geholpen is.

Ik begeleid en ondersteun kinderen in hun ontwikkeling. Om die ontwikkeling zo goed mogelijk te begrijpen studeer ik psychologie.
Naast mijn studie begeleid ik basisschoolkinderen van het naschools project van Werken als een Paard. In dat project nemen wij wekelijks twee groepen van 12 kinderen uit groep 7 mee naar verschillende organisaties en instellingen om hun wereld te vergroten. Op de locaties worden zij geïnformeerd over de gang van zaken, maken zij contact met de mensen daar, krijgen zij een rondleiding en waar mogelijk nemen zij ook even deel aan de activiteiten van de organisatie. Zo leren de kinderen op actieve wijze wat er op beroepsmatig vlak allemaal te doen is in en rond Rotterdam. Door deel te nemen aan de activiteiten vergroten de kinderen hun zelfvertrouwen en wordt gewerkt aan belangrijke vaardigheden voor de verdere (studie)loopbaan, zoals presenteren, kiezen, kritisch denken en samenwerken. Naast de begeleiding van de kinderen ben ik betrokken bij de ontwikkeling van het programma en houd ik mij bezig met een opzet voor een onderzoek naar de effectiviteit van het project.

Vóór mijn huidige werk en studie heb ik grafisch ontwerpen gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten en 17 jaar als zelfstandig grafisch ontwerper gewerkt. Een speciaal plekje in mijn hart blijft gereserveerd voor mijn oude vak en dit komt nog weleens indirect tot uiting in mijn werkzaamheden. Zo kan ik het niet laten om het voorlopige onderzoeksrapport van Werken als een Paard lekker in een vorm te gieten voordat ik straks officiële wetenschappelijke stukken ga schrijven die aan strenge opmaakregels dienen te voldoen. En van de lessen die de kinderen van Werken als een Paard volgen in de module ‘kunst en cultuur’ geniet ik in het geheim een beetje extra.

karinlecarpentier